De badkamer in deze jaren ’20 woning is met een oppervlakte van 5m² vrij klein. In de bestaande situatie was er een bad, een wastafel en een toilet aanwezig. Mijn klanten hadden de wens om in de badkamer ook met meer gemak te kunnen douchen.
Door geschikte, niet te grote producten te kiezen en vooral te letten op voldoende afstand daartussen is het gelukt om een douche toe te voegen. De indeling van de overloop maakte het mogelijk om de draairichting van de badkamerdeur te veranderen. Hierdoor kan de ruimte nog beter benut worden. Mijn klanten ervaren de badkamer na de verbouwing ruimer dan tevoren, ondanks dat de douche erbij gekomen is.
De plint onder het bad is teruggezet. Samen met de Led verlichting onder de rand zorgt dit voor een zwevend effect. Rustige, natuurlijke kleuren en een combinatie van verschillende formaten tegels zorgen samen met de gestucte wanden voor passende verhoudingen en een goede vlakverdeling.
In een volgende fase wilden mijn klanten graag de zolderruimte kunnen afsluiten van de trap naar de onderliggende verdieping. Om de ruimte zo licht en groot mogelijk te houden heb ik een glazen wand voorgesteld, met een eikenhouten kader die de vorm van het dak benadrukt. Het glas is zonder tussenstijl in het hout geplaatst. Ook op de hoek is geen stijl geplaatst. De deur staat niet recht tegenover het beginpunt van de trap. Hierdoor kon de deur plafond hoog gemaakt worden en ontstond ruimte voor een klein boekenkastje naast de trap. Aan de andere kant van de kast is een bureaublad in de nis ingebouwd.
Foto’s: INPLUS