Dienstencentrum de Wending, een initiatief van Cordaan, is gevestigd in de Chassébuurt in Amsterdam, stadsdeel West. Op de locatie worden door en voor bewoners zelf uiteenlopende diensten en activiteiten aangeboden. Zo is er een Eettafel, verzorgd door Deli Social en het Orion College en levert een team van Cordaan Thuiszorg vanuit de Wending verpleging, verzorging en huishoudelijke hulp aan huis.
De inrichting is geschikt voor mindervaliden en ouderen, maar ook voor jonge gezinnen en mensen, die even de krant willen lezen. De sfeer is gericht op een zo divers mogelijke doelgroep met verschillende culturele invloeden.
Maatwerkmeubilair zorgd voor het optimale gebruik van de ruimte. De basisverlichting is aangevuld door hanglampen met een kap van getint houtfineer voor een warme lichtsfeer. Waar de ruimte meer flexiel gebruikt wordt zijn er de zelfde lampen als opbouwarmaturen toegepast.
Voor poefjes, theedoeken en tuinbanken heb ik gebruik gemaakt van de producten van sociale werkplaatsen van Cordaan: De Draad en De Houtwerkplaats.
Schabloonschilderwerk wanden: Muurbloem
Foto’s: Inplus en Ingrid van den Berg