Dierenartsencentrum Sterkliniek Hoogvliet is een moderen praktijk met veel extra service voor mens en dier. Zo is er in de praktijkruimte een aptheek voor diergeneesmiddelen, een winkel voor speciale voeding en laccessoires en een ruim wachtgebied met leestafel waar diverse bijeenkomsten en lezingen georganiseert kunnen worden.
Naast de behandelkamers en de operatiekamer is er ook een speciale ruimte ingericht, waar mensen in een rustige sfeer afscheid van hun huisdier kunnen nemen, mocht dit een keer nodig zijn.
Alle ruimtes zijn ingericht in natuurlijke lichte tinten, gecombineerd met licht hout. In het grootste gedeelte van de praktijk wordt met een open plafond gewerkt waar installaties voor het donkere plafond optisch wegvallen. Losse zitelementen en tafeltjes maken de inrichting flexiebel en speels.
De speciale rubber vloer zorgt ervoor dat dieren niet wegglijden, zeker als ze net een verdoving ontvangen hebben. Kleurvlakken in de vloer structureren de verschillende zones in de praktijk.
Illustraties: Ulrike Möltgen, Wuppertal