Voor Stichting Cordaan heb ik samengewerkt aan de transformatie van het bestaande verpleeghuis Slotervaart in een nieuw centrum voor geriatrische revalidatiezorg.
In de eerste fase werden de zogenaamde A-vleugel verbouwd tot ruime revalidatiekamers met een warme maar ingetogen kleurstelling zodat ook CVA patiënten in een prikkelarme omgeving goed kunnen herstellen. Alle slaapkamers zijn voorzien van een houten kader met een foto uit de omgeving. In deze kader zijn alle technische elementen zoals verlichting, stroomvoorzieningen en noodalarm opgenomen. Een element uit de foto’s is per kamer uitgelicht en komt als grafisch element op de deur terug. Zo kunnen cliënten ‘hun’ kamer op een intuïtieve manier terugvinden. Een op maat gemaakte tafel met planken voor persoonlijke voorwerpen en een rond magneetbord voor kaartjes en foto’s zorgen ervoor dat de cliënten hun kamer voor de tijd van hun verblijf een eigen tintje kunnen geven.
Alle inrichtingselementen zijn comfortabel en geschikt voor mensen in een rolstoel. Een deel van het meubilair is speciaal geschikt voor obesitas cliënten. De therapieruimtes hebben een actiever kleurenpalet gecombineerd met warme basistinten. De functies ‘tuinkamer’, ‘therapielounge’ en ‘woonkamer’ krijgen zo hun eigen identiteit.

Architectuur: OD205
Foto’s: Roos Aldershoff Fotografie
Afbeeldingen in de kamers en op de gang: Ria Babay

1 Comment

  1. INPLUS » Publicatie revalidatiecentrum Slotervaart in projectboek gemeente Amsterdam
    4 januari 2016

    […] midden zone van het centrum zien. Meer hierover is te vinden in de publicatie hieronder en onder ‘projecten’. Revalidatiecentrum Slotervaart in Projectboek Amsterdam […]