Het kavel is ingedeeld in 12 virtuele stroken van 50 cm breedte, die de structuur en het uiterlijk van het bouwwerk bepalen. Door het speels omgang met het beperkte aantal elementen wordt binnen dit ‘pattern’ een variabel uiterlijk bereikt.
Eenvoudige materialen kenmerken het ontwerp: een markante donkere baksteen voor de gevels, ramen met een terugkerend formaat binnen een modulair systeem, gekleurde kunststofpanelen in een stalen kader en modulaire betontegels op een speelse manier toegepast voor de buitenruimte. De gekleurde polycarbonaatplaten zijn voorzien van een fosforesceerde laag die in het donker licht geeft zodat het gebouw ‘zacht glimt’.
De loggia op de begane grond genereert meer privacy én meer openheid in het smalle straatje. Vanuit de entree bereikt men het souterrain met de gemeenschappelijke parkeergarage en een grote ruimte die de mogelijkheid biedt voor een extra (slaap)kamer, ruimte voor werken aan huis of extra bergruimte. Op de eerste verdieping bevind zich een grote eetkeuken. Aan de achterkant ligt een slaapkamer die ruim genoeg is om in twee kamers gesplitst te kunnen worden. Een aangesloten patio brengt lucht en licht naar deze slaapkamers(s). Op de tweede verdieping bevindt zich de woonkamer. Vanaf hier heeft men toegang tot de ruime dakterras.