De indeling van de twee-onder-een-kap woning was op kleine punten na goed, maar de afwerking en thermische isolatie van de woning uit 1976 was sterk verouderd. De bestaande raamindeling was versnippert in vele kleine glasoppervlaktes die het licht tegen hielden. Ik heb de raamindeling structureel vereenvoudigd en ter plaatse van twee ramen ook de borstwering tot op de grond laten uithakken. Nu kan het daglicht mooi naar binnen en is er meer verbinding met de tuin. Alle kozijnen werden voorzien van hoogwaardig isolatieglas en ook de wanden en daken werden warm ingepakt. Aangevuld met een nieuw in de bestaande afwerkvloer ingelegde vloerverwarming en de lage temperatuur convectors op de verdiepingen werd het huis meteen geschikt gemaakt om op termijn van het gas afgesloten te kunnen worden.
Alle onnodige elementen zoals diverse gemetselde penanten en houten wand- of plafondbetimmeringen heb ik laten verwijderen en alles glad en strak laten stukken.
Samen met een eikenhouten vloer op de begane grond en een natuurlijke linoleumvloer op de verdiepingen kreeg het huis de mooie lichte en warme sfeer die de eigenaren voor ogen hadden.
De badkamer biedt ruimte voor twee douches (tegenover elkaar) en een bad met indirecte verlichting, een ruime wastafel, kastruimte en een wc.
Op de zolder geeft een nieuwe dakkapel extra ruimte voor de werkkamer aan huis.
De buitengevel werd behalve de twee vergrootte ramen aan de achterkant vooral door middel van het kleurgebruik vernieuwd. De bestaande houten bekleding werd in een grijstint geschilderd die terugkomt in de bestaande baksteen van het huis. De indeling van de entree- en garagedeur zijn vernieuwd.
De twee foto’s van de bestaande situatie laten een mooie metamorfose herkennen.