In de bestaande situatie was de zolder van deze mooie jaren ’30 woning ingedeeld in een grote ruimte plus een kleine ruimte voor wasmachine en installaties. Aan de achterzijde zat een kleine dakkapel die aan vervanging toe was. Een vliering boven de hele verdieping begrensde de hoogte van de ruimtes. De wens van mijn opdrachtgevers was het om ruimte voor 2 kinderkamers en een kleine badkamer te maken.
De ruimte voor de wasmachine heb ik behouden en de vliering verkleind naar alleen de ruimte boven trap overloop. Het plafond van de kinderkamers loopt nu door tot in de punt van het dak. Aan de voorkant heb ik een bestaand dakraam laten vervangen door een kleine dakkapel. Aan de achterkant geeft nu een nieuwe dakkapel over de hele breedte ruimte voor de kinderkamer en de nieuwe badkamer.
Het wandtegelwerk is een mix van twee formaten en een combinatie van matte en glanzende tegels. Het schuifdeursysteem van de douche, die in de hoek tussen deur en schuin dak ondergebracht is, zorgt ervoor dat er geen deur in de weg zit.
De detaillering van de dakkapel en de proportie van de nieuwe ramen is aangepast aan de stijl van de woning, ondanks dat deze net zo als het bestaande dak, extra goed geïsoleerd werd.
Foto’s: Axel Möltgen voor INPLUS